Yaklaşık 4 bin Kırımlı rehabilitasyon belgesi aldı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2015 10:57
https://www.qha.com.tr/

Kırım Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Zaur Smirnov, sürgün edilen yaklaşık 4 bin Kırım sakinin rehabilitasyon belgesi aldığını açıkladı.

Zaur Smirnov, Akmescit’te 23 Mart tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada 20 bin Kırım sakinin rehabilitasyon belgesi için başvuruda bulunduğunu ve belgeleri alan emeklilerin, Kırım’da 2014 yılının Aralık ayında kabul edilen “Kırım’da İkamet Eden Vatandaş ve Kişilere Sosyal Destek Tedbirleri” yasasında öngörülen avantajlardan yararlandığını belirtti.

Smirnov, “Söz konusu yasa rehabilite edilen emeklileri kapsıyor. Avantajlar, emeklilik maaşlarına 500 ruble ek ödeme, belediye hizmetlerinin ödemesinde yüzde 50’lik indirim, toplu taşıt araçlarında indirim verilmesi ve diğer avantajları öngörüyor” diye kaydetti.

Başvuruda bulunanlara belgelerin 3 ay içinde verildiğini belirten Kırım Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, söz konusu sürenin uzaması ise sürgün edilmenin doğrudan sürgün edilen bölgelerde bulunan arşiv kurumlarında tasdik edilmesi gerektiğine bağlı olduğunu söyledi.

Balbek, “Bu konu kontrol altına alındı. Yakın zamanda belgelerin zamanında verilmesi için optimal yolu bulacağımızı düşünüyorum. Şimdi ise esas görevimiz rehabilitasyon belgeleri için başvurular yapılmasını etkinleştirmek” şeklinde konuştu.