Van'da "Ne Mutlu Türk'üm diyene" hazımsızlığı!

Sanatçı Bengü Erden, Van Kültür Yolu Festivali'nde kullandığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ait olan "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözleri nedeniyle saldırıya uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 12:31
https://www.qha.com.tr/

Van’da bu yıl ilki düzenlenen Kültür Yolu Festivali'ne katılan sanatçı Bengü Erden'e, konserde kullandığı; Türk milletinin ulu önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında verdiği Onuncu Yıl Nutku'nun son cümlesi olan "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözleri sonrasında, konsere gelenler tarafından fiziki saldırı gerçekleştirildi.

Van'da "Ne Mutlu Türk'üm diyene" hazımsızlığı! ???? Sanatçı Bengü Erden, Van konserinde "Ne mutlu Türk'üm diyene" ifadelerini kullanınca pet şişe yağmuruna tutuldu pic.twitter.com/EKHOCwnUxj

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) July 6, 2024

SAHNE PET ŞİŞE YAĞMURUNA TUTULDU

"Van Ekspres" ismiyle çevrim içi olarak faaliyet gösteren internet sayfasının gündeme taşıdığı olayda, sanatçı Bengü'nün konserin son bölümüne doğru, "Böyle güzel bir festival düzenleyen Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ederim. Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözleri olayların fitilini ateşledi. Bengü'nün Atatürk'ten alıntı yaparak kullandığı ifade, kalabalığın reaksiyon vermesine sebep oldu.

Şarkıcı Bengü’nün sahneyi terk etmesinin adından kalabalık, organizasyon şirketi ve sanatçıyı protesto ederek sahneye pet şişe ve cisimler fırlattılar.