Uygur Türkü kadınlar engelli çocuklarıyla İstanbul’da gözaltına alındı!

İstanbul'da ikâmet eden ve birinin bedensel engele sahip olduğu belirtilen iki Uygur Türkü kadın gözaltına alındı. Kadınlar, çocuklarıyla birlikte Çatalca Geri Gönderme Merkezi'nde tutuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 10:28
https://www.qha.com.tr/

İstanbul'da yaşayan iki Uygur Türkü daha evlerine yapılan baskın sonucunda gözaltına alındı. 

İstanbul'un Sefaköy semtinde ikâmet eden iki Uygur Türkünün sabah saaatlerinde evlerine yapılan baskın sonucunda gözaltına alındıkları bildirildi. Türkiye'de akrabası bulunmayan iki annenin 21 Eylül 2024 tarihinde, olaydan 2 gün sonra gözaltına alındığı öğrenildi.

ENGELLİ ANNE VE EPİLEPSİ HASTASI ÇOCUK!

Kırım Haber Ajansının (QHA) elde ettiği bilgilere göre, 27 yaşındaki Uygur Türkü Rızıvangül Abdülaziz ve Münevver Zibbullah'ın çocuklarının yaşları küçük ve özel gereksinime ihtiyaç duyuyor.

Öte yandan belden aşağısı felçli ve birinci derece engelli olduğu bilinen Abdülaziz'in 6 yaşındaki oğlunun epilepsi hastası olduğu belirtildi. Kısıtlı imkânlar altında yaşam mücadelesi veren iki Uygur annenin, kirasını ve diğer masraflarını Türk vatandaşlar ve Uygur dernekleri karşılıyordu. 

BİR ANNE, İKİ ENGELLİ ÇOCUK!

Gözaltına alınan diğer Uygur anne Münevver Zibullah’ın ise 5 yaşında engelli bir oğlunun ve 9 yaşında biri kızının olduğu biliniyor. 

ÇATALCA GERİ GÖNDERME MERKEZİ'NDE TUTULUYORLAR!

Her iki Uygur Türkü anne ve çocukları şu anda Çatalca Geri Gönderme Merkezi’nde tutulmakta. Avukat tutacak maddî imkâna sahip olmayan kadınlar, çocuklarıyla birlikte geri gönderme merkezinde destek bekliyor. 

İNSAN HAKLARI İHLALİ VE ZOR DURUMDAKİ AİLELER!

Bu trajik olay, Türkiye'deki Uygur Türklerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerken, Türkiye’nin, insan hakları çerçevesinde bu tür ailelere gerekli desteği sağlaması gerektiği, kamuoyunda sıklıkla dile getiriliyor.