Ünlü sinema oyuncusu Meg Ryan'a "Saraybosna'nın Kalbi" ödülü!

Amerikalı sinema oyuncusu Meg Ryan, 16-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenecek olan 30. Saraybosna Film Festivali'nde "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü’nü alacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 17:37
https://www.qha.com.tr/

Saraybosna Film Festivali (SFF) tarafından 2005 yılından itibaren film endüstrisinin gelişimine katkı sunan oyunculara verilen "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü bu yıl Meg Ryan'a verilecek. 

SFF Müdürü Jovan Marjanovic yaptığı açıklamada oyunculuk performansı yanında yönetmen ve senarist olarak da kendini gösteren Ryan’a Saraybosna'nın Kalbi Onur Ödülü’nü vermenin kendileri için bir gurur olduğunu belirtti.

Başrolünü Ryan’ın oynadığı "You've Got Mail" (Mesajınız Var) filmi festival kapsamında 25 yıl sonra izleyiciyle buluşurken, Ryan Oscar ödüllü yönetmen Danis Tanovic moderatörlüğünde bir etkinliğe de katılacak.

Saraybosna’yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek ve 1992-1995 yılları arasında yaşanan soykırımın izlerini silmek amacıyla düzenlenmeye başlayan Saraybosna Film Festivali bugüne kadar çok sayıda ünlü sanatçıyı ağırladı.

Geçmişte Angelina Jolie'den Brad Pitt'e, Robert de Niro'dan Morgan Freeman'a dünyaca ünlü pek çok sanatçı Saraybosna Film Festivali’ne katıldı.