Ukraynalı çocuklar Belarus'a kaçırılıyor!

Belaruslu muhalif siyasetçi Pavlo Latuşko, Rus işgal güçlerinin Ukraynalı çocukları Belarus'a kaçırdığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 15:33
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminin başlangıcından bu yana 2 bin 150 Ukraynalı çocuk, işgalci güçler tarafından Belarus'a kaçırıldı.

AİLESİNİ KAYBETMİŞ UKRAYNALI ÇOCUKLAR DA VAR

Belaruslu muhalif siyasetçi ve Halkın Krizle Mücadele İdaresi Başkanı Pavlo Latuşko, 15 Haziran 2023 tarihinde Belarus basınına verdiği demeçte, aralarında ailesini kaybedenlerin de olduğu 2 binin üzerinde Ukraynalı çocuğun Belarus'ta üç ayrı bölgede tutulduğunu ifade etti.

MUHALİFLER, KAÇIRILAN UKRAYNALI ÇOCUKLARA İLİŞKİN RAPOR HAZIRLADI

Belaruslu muhalif siyasetçi Latuşko, “Halkın Krizle Mücadele İdaresi ekibi, Ukraynalı çocukların kaçırılması ve yerinden edilmesiyle ilgili bir ön rapor hazırladı. Bunlar, Belarus topraklarında bulundukları üç yer. Kimsesiz çocuklara özel ilgi gösteriyoruz. Yetim kalan çocukların bir kısmı Belarus topraklarına götürüldü” ifadelerine yer verdi.

UKRAYNALI ÇOCUKLAR YENİDEN EĞİTİLİYOR

Latuşko, Ukraynalı çocukların Belarus'ta işgalci Rusya'nın propagandasına maruz kaldığını ifade etti. Belaruslu muhalif politikacı, "Ukraynalı çocukların yeniden eğitildiğini tespit ettik. Çocuklara, Ukrayna'nın bir devlet olarak var olmadığını, Ukrayna'nın kültürü ve tarihi olmadığını söylediler" dedi. Latuşko, Belaruslu insan hakları savunucularının tüm bu bilgileri Ukrayna makamlarına ve Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesine ilettiğini söyledi.