Ukrayna'ya Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası takdim edildi

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş depremlerinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Ukrayna'ya Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası verildi. Törende, Ukrayna Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Kruk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden madalyayı ve teşekkür nişanını teslim aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 22:51
https://www.qha.com.tr/

Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün 6 Şubat depremlerinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni gerçekleşti. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı ve bazı ödülleri Erdoğan bizzat takdim etti.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Sergiy Kruk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Teşekkür Nişanı'nı teslim aldı.

"UKRAYNA, HER ZAMAN TÜRKİYE'NİN VE DOST TÜRK HALKININ YANINDA OLACAKTIR"

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar, törene ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Yıkıcı depremlerin etkilerinin ortadan kaldırılmasında Ukraynalı kurtarma ekiplerine yardımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden Türk halkının teşekkür nişanını almak bizim için büyük bir onurdur. Ukrayna her zaman Türkiye'nin ve dost Türk halkının yanında olacaktır" dedi.