Ukrayna, Rus ordusuna yakıt taşıyan tankeri İDA ile vurdu

Ukrayna, işgalci Rus ordusuna yakıt taşıyan tankeri, Kerç Boğazı'nda insansız deniz aracı (İDA) ile vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 16:18
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, Kerç Boğazı yakınlarında bir özel operasyon düzenleyerek Rus ordusu için yakıt taşıyan petrol tankerini, insansız deniz aracı (İDA) ile vurdu. Ukrayna merkezli NV.UA haber ajansı, SBU’daki kaynaklarına dayanarak hazırladığı haberde, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından yürütülen operasyon sırasında 450 kilogram patlayıcı taşıyan insansız deniz aracı ile Rus bandıralı SİG isimli tankerin vurulduğunu bildirerek ilgili görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

NV.UA’ya konuşan kaynak, Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonun, Ukrayna karasularında gerçekleştiğine dikkat çekti.

İDA saldırısı sonrası Rus yakıt tankeri SİG böyle görüntülendihttps://t.co/DzOqfloh8X pic.twitter.com/ogGGzctUFE

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 19, 2023

RUSYA, TANKERİN VURULDUĞUNU DOĞRULADI

Rusya tarafından yapılan açıklamada ise Ukrayna’nın gerçekleştirdiği saldırı sonucu SİG isimli tankerin zarar gördüğü doğrulandı. Tankerin makine dairesinin hasar gördüğü belirtilirken kurtarma çalışmalarının gece saatlerinde tamamlandığı, şu an ise onarım çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

Baza haber ajansı ise hasar gören tankerin görüntülerini paylaştı.

Daha önce Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), 4 Ağustos’ta Novorossiysk Limanı'nda özel operasyon düzenleyerek Rusya’nın Olenegorskıy Gornyak adlı büyük çıkarma gemisini etkisiz hale getirdiğini bildirmişti.