Ukrayna Parlamentosu yargı reformunu başlattı

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey Parubiy, bugün, 3 Ekim'de kabul edilmiş yasa tasarısının “Ukrayna Parlamentosu’nun tarihindeki en uzun yasa tasarısı” olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 16:37
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu, yargı reformunu başlatan yasa tasarısını kabul etti.

 

Ukrayna Parlamentosunda bulunan QHA muhabirinin bildirdiğine göre söz konu yasa tasarısıyla ilgili parlamento 4383 değişiklik inceledi. Yasa tasarısı için parlamentonun oturumuna katılan 358 milletvekilinden 234 milletvekili “evet” oyu kullandı.

 

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey Parubiy, söz konusu yasa tasarısının “Ukrayna Parlamentosu’nun tarihindeki en uzun yasa tasarısı” olduğunu kaydetti.

 

152637

 

Kabul edilmiş yasaya göre mahkemeler, Yüksek Adalet Divanı, Ukrayna Hakimler Yüksek Nitelikli Komisyonu, Ukrayna Devlet Yargı İdaresi ve onlara bağlı organ ve birimlerde Birleşmiş Adli Bilgi ve Telekomünikasyon Sistemi faaliyet gösterecek.

 

Söz konusu sistem mahkemeler arası, mahkeme ile dava tarafları, dava tarafları arasında bilgilerin paylaşımını ve mahkeme sürecinin kayda alınmasını ve dava taraflarının duruşmalara video konferans aracılığıyla katılmasını sağlayacak.

 

Daha önce, Ukrayna Parlamentosu, Anayasa Mahkemesi ile ilgili yasa tasarısını kabul etmişti. İlgili yasa tasarısına göre Anayasa Mahkemesi 18 yargıçtan oluşacak ve Ukrayna Cumhurbaşkanı, Ukrayna Parlamentosu ve Ukrayna Yargıçlar Konseyi tarafından altışar yargıcın atanması öngörülüyor.