Ukrayna'nın "Savaşa Karşı Kültür" projesi için hazırladığı belgeseller, İstanbul'da gösterilecek

İstanbul'daki Fransız Kültür Merkezinde, vatanlarının bağımsızlığı için işgalci Rusya'ya karşı mücadele etmek üzere Ukrayna ordusuna katılan sanatçıların hikayelerini konu alan kısa belgeseller gösterilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 22:15
https://www.qha.com.tr/

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Ukrayna tarafından hayata geçirilen "Savaşa Karşı Kültür" projesi çerçevesinde hazırlanan kısa filmlerin gösterimini icra edecek.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul'daki Fransız Kültür Merkezi ile işbirliğinde organize edilen film gösteriminin, 20 Haziran 2023 Salı günü saat 19.00'da Beyoğlu’ndaki İstanbul Fransız Kültür Merkezi binasında gerçekleşeceğini duyurdu.

SAVAŞA KARŞI KÜLTÜR PROJESİ

"Savaşa Karşı Kültür" projesi, Rus saldırganlığına karşı vatanlarını korumak için Ukrayna ordusuna katılan ünlü Ukraynalı sanatçıları mercek altına alıyor.

Projenin amacı, Ukraynalı sanatçıların hikayeleri aracılığıyla dünyaya Ukrayna toplumunu, Ukrayna kültürünü, Ukrayna halkını ve değerlerini tanıtmak. Ukrayna halkının özgürlük ve kendi kimliğini korumak için mücadelesi, bu proje çerçevesinde dünya kamuoyuna anlatılıyor.

Gösterimde, Ukraynalı görüntü yönetmeni Sergiy Mihalçuk (Serhiy Mikhalchuk), ünlü Ukraynalı grup "Antıtila", Kırım Tatar yönetmen ve oyuncu Ahtem Seytablayev'in hikayelerinin anlatıldığı 3 kısa film yer alacak.

Filmler, Ukraynaca ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.