Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler - 13 Nisan 2014

DİKKAT! Bu haberin içeriği gün boyunca devamlı olarak güncellenecektir.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2014 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2014 17:19
https://www.qha.com.tr/

 

Kramatorsk, Donetsk

Donetsk bölgesi Kramatorsk kentinin belediye başkanı Gennadiy Kostyukov'a ültimatom verdiler: "Donetsk Cumhuriyeti'ni tanıyacaksın veya gideceksin"Genneadiy Kostyukov, Ukrayna'nın bütünlüğünden yana tavır aldı.

 

Harkiv

Rusya yanlısı kadınlar kanlar içinde olan yaralıyı ayaklarıyla tekmeledi.

 

Slavyansk, Donetsk

AGİT gözlemcileri Slavyansk kentine gelerek Rusya yanlılarının fikirlerini dinledi.

 

Slavyansk, Donetsk

Slavyansk kenti üzerinde Mi-24 tipi saldırı helikopterleri 2'li gruplar halinde terörle mücadele operasyonunda havadan destek veriyor.

Harkiv merkeziHarkiv merkezinde Rusya yanlıları (kollarında turuncu - siyah şeritler bulunuyor) soplarla aralarında kadınların da olduğu Ukrayna'nın bütünlüğünü savunanları kovaladı. Yakalana kişiler acımasızca dövüldü. Çok sayıda yaralı var.

Sağcı Rusya yanlıları karşıt görüşlü birkaç kişiyi sopalarla başından yaraladı. Yaralılar sağlık ekiplerini beklerdek dayak yemeye devam etti.

 

Semyonovka, Donetsk

Slavyansk yakınlarındaki Semyonovka'da girişinde Rus operasyon timleri Ukraynalı güvenlik güçlerine ateş etti. Ukrayna Güvenlik Servisi subayının öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Slavyansk, DonetskSlavyansk girişinde meydana gelen çatışma sonrası görüntüler. Görüntülerin sonunda bir yaralı ve bir ölü görülüyor. Bu kişilerin kim olduğu konusunda güvenilir bir bilgi yok.

 

Kramatovsk, Donetsk

Donetsk'in Kramatovsk kentindeki askeri havaalanına asker indirildi. Askerler daha sonra helikopterlerle kuzeye sevk edildi.

Video streaming by Ustream

Ayrıca bakınız:

VİDEO: Profesyonel silahlı grup Donetsk'te Kramatorsk Emniyeti'ne girdi