Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği: Terörün her türlüsünü kınıyoruz

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, TUSAŞ'taki terör saldırısını kınadı. Büyükelçilik, hayatını kaybedenleri andığı taziye mesajında, "Terörün her türlüsünü kınıyoruz" ifadesine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 20:05
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği bugün Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik olarak düzenlenen terör saldırısını kınadı. 

UKRAYNA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TAZİYE MESAJI

Büyükelçilik tarafından 23 Ekim 2024 tarihinde paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Ankara'da TUSAŞ tesisine düzenlenen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve dostlarına en derin taziyelerimizi iletiyor, bu küstah terör eyleminin mağdurlarına da acil şifalar diliyoruz. Terörün her türlüsünü kınıyoruz.

TUSAŞ TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) Ankara'nın Kahramankazan yerleşkesindeki giriş kapısında toplamda 3 patlama meydana geldi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı hakkında soruşturma başlattı. 

4 ŞEHİT, 14 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Yerlikaya 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bakan, “Saldırıda maalesef 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, resmi kaynaklardan yapılacak olan açıklamaları dikkate alma konusunda vatandaşları uyardı.