Ukrayna’dan Yunanların Kırım ziyaretine tepki

Ukrayna, Yunanistan’ın gerekli tedbirleri almasını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 17:27
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Yunan iş adamlarının yasa dışı Kırım ziyaretini kınadı.

Yunan iş adamları heyetinin 30 Mart Çarşamba günü Akyar'a (Sivastopol) gitmelerini yorumlayan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, söz konusu ziyaret için Ukrayna’dan onay alınmadığını ve ziyaretin Ukrayna mevzuatına aykırı gerçekleştiğini belirtti.

“Yunanistan vatandaşlarının bahsi geçen ziyaretini, Ukrayna’nın egemenliğine saygısızlık olarak kabul ediyoruz” diyen kaydeden Dışişleri Bakanlığı, Yunan heyetinin, Kırım’ın yasa dışı işgalini tanımayan Avrupa Birliği’nin politikasını ve Ukrayna mevzuatını hiçe saydığını ifade etti.

Ukrayna’nın, Yunanistan vatandaşları tarafından Ukrayna mevzuatının ve Kırım’ın yasadışı işgalini tanımayan AB’nin ve Yunanistan’ın politikasının ihlali olayına ilişkin Yunanistan’ın yetkili makamlardan gereken tepkiyi beklediği kaydedildi.

Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Sivastopol’ün Bitki Koruma ve Karantina Servisi’nin basın servisi, Yunan iş adamları heyetinin 30 Mart Çarşamba günü Sivastopol’e geldiğini bildirmişti.

Heyetin başkanlığını Georgios Josifidis’in yaptığını bildiren Bitki Koruma ve Karantina Servisi’nin basın servisi, Yunan girişimcilerin Kırım’daki arıtma sistemleri, gıda ürünleri ihracatı, bağcılık ve şarapçılık sektörüne yatırım yapmak istediklerini ifade etmişti.