Ukrayna’dan ABD'ye "Kremlin Raporu" teşekkürü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ABD Hazine Bakanlığı tarafından Kongreye sunulan ve yaptırım uygulanabilecek 210 Rus üst düzey yetkili ve iş adamının yer aldığı “Kremlin Raporu” için ABD'ye teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 10:27
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ABD Hazine Bakanlığı'nın hazırladığı ve Kongreye sunduğu “Kremlin Raporu” için ABD'ye teşekkür etti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rus saldırganlığına karşı koymada bir kez daha liderlik sergilediği için Washington’a içtenlikle teşekkür ettiğini” ifade eden Poroşenko, “Ortak transatlantik cepheyi güçlendirmek için Avrupalı ​​ortaklardan da uygun kararlar beklediklerini” kaydetti.

Rusya’ya yönelik yaptırımların güçlendiğini ve daha etkili hale geldiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, “Kısıtlayıcı tedbirlerin birikim etkisi kaçınılmaz ve saldırganın iştahını kesinlikle sınırıyor.” dedi.

pic.twitter.com/mHvHuoAV9p

— Петро Порошенко (@poroshenko) 

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

30"> Ocak 2018

 

Rusya'nın uluslararası hukuka uygun davranması gerektiğinin altını çizen Poroşenko, “Kremlin uluslararası hukuka saygının önemini anlamadığı sürece, egemen devletlerin iç işlerine karışmayı ve demokratik kurumları baltalamayı sürdürdüğü sürece ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile egemenliği tam olarak sağlanmadıkça bu böyle olacaktır!" ifadesini kullandı.

165265

ABD Hazine Bakanlığı, yaptırım uygulanabilecek 114 Rus hükümet yetkilisi ve yönetici ile mal varlıkları 1 milyar doların üzerinde olan 96 iş adamının adının yer aldığı “Kremlin Raporu”nu 29 Ocak tarihinde ABD Kongresine sunmuştu.