Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Erdoğan'ı tebrik etti

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 22:46
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından bugün ikinci tur seçimi için sandık başına gitti. Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı seçimde sonuçlar, Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansının verilerine göre takip edildi. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 52'sini alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı.

ZELENSKIY, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I TEBRİK ETTİ

Dünya liderleri, seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmeye başladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Twitter üzerinden Türkçe tebrik mesajı paylaşarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı @RTErdogan kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için işbirliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 28, 2023

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre seçimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Anadolu Ajansı verilerine göre, Türkiye genelinde saat 22.37 itibarıyla sandıkların yüzde 99.75'i açıldı. Buna göre sonuçlar: Recep Tayyip Erdoğan: 52,14 Kemal Kılıçdaroğlu: 47,86.