Ukrayna Büyükelçisi Bodnar'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türk halkının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü andı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 12:25
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde mesaj yayımlayarak Türk halkının Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutladı.

Bodnar yaptığı açıklamada “Türk halkının Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutluyorum! Bu, Türk ulusunun egemenliğini destekleme iradesinin ve birliğinin bir sembolüdür. Bu olayların bir tanığı olarak, Ukrayna halkının şu anda uğruna büyük bedeller ödediği özgürlük arzusuyla birleştiğimizi teyit ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Türk halkının Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü kutluyorum! Bu, Türk ulusunun egemenliğini destekleme iradesinin ve birliğinin bir sembolüdür. Bu olayların bir tanığı olarak, Ukrayna halkının şu anda uğruna büyük bedeller ödediği özgürlük arzusuyla birleştiğimizi teyit ediyorum.

— Vasyl Bodnar (@VasylBodnar) July 15, 2024

15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin son yıllarda yaşadığı en büyük olaylardan biri olan 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Türkiye, Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında 251 vatandaşını şehit verdi. 2 bin 196 vatandaşın da gazi olduğu hain darbeye geçit verilmedi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle her yıl 15 Temmuz günü “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu terör örgütü faaliyetini destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçağı, 3 gemiyi, 37 helikopteri, 74’ü tank olmak üzere 246 zırhlı aracı ve 4 bine yakın hafif silahı kullandığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü.