Ukrayna Büyükelçisi, Azerbaycan Büyükelçiliğine saldırıyı kınadı

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 15:02
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sosyal medya hesabı üzerinden bu sabah bir kişinin ölümüne sebebiyet veren Tahran Büyükelçiliğine yapılan silahlı saldırıyı kınadı. 

Bugün Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan silahlı saldırı, dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı kınadı.

Büyükelçi Bodnar, "Bugün Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ve çok sayıda güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugün Tahran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ve çok sayıda güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

— Vasyl Bodnar (@VasylBodnar) January 27, 2023

AZERBAYCAN'IN TAHRAN BÜYÜKELÇİLİĞİNE SİLAHLI SALDIRI

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine bu sabah 08.30 sularında kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırganın büyükelçiliğin güvenlik amirini öldürdüğü, 2 güvenlik görevlisini de yaraladığı aktarıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı saldırının hemen ardından kınama mesajı yayımlamıştı.