Ukrayna Başbakan Yardımcısından Berlin ve Varşova ziyareti

Ukrayna Başbakanı’nın Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Yardımcısı İvanna Klimpuş-Tsintsadze Berlin ve Varşova'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 17:36
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Başbakanı’nın Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Yardımcısı İvanna Klimpuş-Tsintsadze, Berlin ve Varşova’ya yaptığı çalışma ziyaretleri sırasında Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile ilgili konuları görüştü.

24 Ekim’de Ukrayna Bakanlar Kurulu’dan yapılan yazılı açıklamaya göre İvanna Klimpuş-Tsintsadze, Varşova’ya yaptığı çalışma ziyareti sırasında Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Rusya’nın Donbas ve Kırım’daki askeri faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi veren Başbakan Yardımcısı, “Oraya hangi silahların getirildiğini, hangi askeri birliklerin Ukrayna’ya karşı saldırıda kullanıldığını biliyoruz. Bizim pozisyonlara saldıran birlikleri yöneten her Rus askerinin ismini biliyoruz” diye anlattı.

Öte yandan Macierewicz, Rus askeri birliklerin Ukrayna’dan çıkarılmadan Avrupa’daki durumun normalleşmesinin imkansız olduğunu vurgulayarak, “Polonya, uluslararası meselelerin askeri yolla çözülebileceğini hiç bir zaman kabul etmeyecektir. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü geri kazanması için gereken çabaları desteklemeye devam edeceğiz. Biz Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımları ve Ukrayna ile NATO’nun yakın işbirliğini destekliyoruz” diye konuştu.

23 Ekim’de Berlin’e yaptığı çalışma ziyareti sırasında İvanna Klimpuş-Tsintsadze,  Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Dış Güvenlik Politikaları Danışmanı Karl Heusgen ile görüştü. Toplantı sırasında Başbakan Yardımcısı Kırım’da yasa dışı seçilen Rusya Devlet Duması milletvekillerine karşı yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca taraflar, Normandiya Dötrlü’sünün buluşması sonrasındaki Minsk sürecini, özellikle Mink Anlaşmalarının yol haritasını geliştirme konusunu ele aldılar.