TUSAŞ Genel Müdürü hain terör saldırısıyla ilgili açıklamada bulundu

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik olarak düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:33
https://www.qha.com.tr/

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik olarak gerçekleştirilen hain terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR SALDIRI ÜLKEMİZİN MİLLİ SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ KARARLI DURUŞUNU VE GELİŞİMİNİ ENGELLEYEMEYECEKTİR."

Genel Müdür Demiroğlu, resmî hesabından yaptığı açıklamada dün gerçekleşen terör faciasını kınadı. Açıklamasında, "Aziz milletimizin başı sağ olsun. Ankara Kahramankazan'da bulunan yerleşkemize yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm ekip arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiçbir saldırı ülkemizin milli savunma sanayisindeki kararlı duruşunu ve gelişimini engelleyemeyecektir. Bu saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde dimdik durarak yılmadan ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) Ankara'nın Kahramankazan yerleşkesindeki giriş kapısında toplamda 3 patlama meydana geldi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısı hakkında soruşturma başlattı. 

Yerlikaya son açıklamasında şehit sayısının 5, yaralı sayısının ise 22 olduğunu bildirdi. Ayrıca Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya işaret ederek, "(TUSAŞ'a terör saldırısı) Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.