Türkiye ve Ukrayna’nın yatırım iklimi iyileştirilecek

Ankara ile Kiev arasında imzalanan yeni anlaşma, iki ülkedeki yaptırım iklimini iyileştirecek ve ülkeler arasında ekonomik işbirliği derinleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 15:07
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna hükümeti, 27 Eylül tarihinde Ukrayna ile Türkiye Arasındaki Yatırımların Karşılıklı Korunması ve Desteklenmesi Sözleşmesinin tasarısını onayladı.   Ukrayna hükümeti resmi sitesinde yer alan bilgiye göre bahsi geçen belgenin Ukrayna Başbakan Yardımcısı Stepan Kubiv tarafından imzalanması gerekiyor.   Yeni sözleşme, Ukrayna ve Türkiye’nin karşılıklı yaptırım aktifliğinin en yüksek düzeye çıkmasını sağlayacak, ayrıca Kiev ve Ankara arasındaki ekonomik işbirliğini de derinleştirecek.

159637

Bunun dışında Anlaşmanın tasarısı, yaptırımcılara aktiflerinin yasa dışı olarak müsadere edilmesinden veya kamulaştırmasından koruma garantilerini, iki ülkedeki yaptırımcılar ve hükümet arasındaki davaların çözülme düzeninin uluslararası hukuka göre belirlenmesini, ödemelerin özgürce yurt dışına havale edilmesi hakkının sağlanmasını öngörüyor.   Yürürlükte olan Kasım 1996 tarihli sözleşmenin yerine geçmesi gereken sözleşme, Türkiye ve Ukrayna hükümetleri tarafından tam olarak onaylanması ve tüm gereken süreçlerin tamamlanmasından sonra yürürlüğe girecek.   Geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın önde gelen Uluslararası Maden Kurtarma Ekipmanları üreticisi DEZEGA’nın 2 milyon doların üzerindeki bir yatırımla yeni fabrikasını İzmir’de açtığı bildirilmişti.