Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'dan mayın temizlemek için ortak kuvvet

Rusya'nın Karadeniz'e bıraktığı serseri mayınların temizliği için 10-11 Ocak 2024 tarihinde Türkiye, Romanya ve Bulgaristan ortak bir kuvvet oluşturulmasına ilişkin karar imzalayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 11:55
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Karadeniz sularına bıraktığı deniz mayınları Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'ı harekete geçirdi. Karadeniz'e sınırı olan NATO üyesi 3 ülkenin, mayın temizleme konusunda ortak bir kuvvet kurulmasına ilişkin karar imzalayacağı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı, anlaşmanın 10-11 Ocak 2024 tarihinde paraflanacağını duyurdu. Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev ise ortak bir kuvvet oluşturulacağına ilişkin alınan kararı doğruladı. 

"MAYINLARIN RUSLAR TARAFINDAN FIRLATILDIĞI KESİN"

Köstence Belediye Başkanı Amiral Vergil Chitac, "Şu anda sahip olduğum bilgilere göre, Karadeniz’de 82 deniz mayınının etkisiz hale getirildiğini söylüyorum, bunların 67’si Ukrayna bölgesinden. Bu 67 mayının Ukrayna’ya ait olduğuna inanmayı reddediyorum. Ukraynalıların Odesa girişinde yaptıkları barajlardan ya Kırım’dan ya da helikopterlerden Ruslar tarafından fırlatıldığı kesin" değerlendirmesini yaptı. 

MAYINA EN SON KARADENİZ EREĞLİ'DE RASTLANDI

Türkiye'de sık sık balıkçıların ağına takılan Rus menşeili tehlike arz eden deniz mayınları ekip tarafından imha ediliyor. Son olarak 5 Ocak 2024 tarihinde Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde mayın bulunmuştu.