Türkiye'nin ikinci astronotu uzaya çıkıyor: Azerbaycan bayrağı da göğsümde olacak

Türkiye'nin ikinci millî astronotu Tuva Cihangir Atasever 8 Haziran 2024 tarihinde yapacağı uzay yolculuğuna ilişkin yaptığı açıklamada, Türk bayrağı ile birlikte Azerbaycan bayrağının da göğsünün hemen üzerine yer alacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 15:23
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezervacı'nın ardından adını tarihe yazdıracak olan Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran 2024 tarihinde uzaya çıkacak.

Türkiye'nin bir kez daha gurur tablosuna eklenecek olan uzay seferine ilişkin olarak Anadolu Ajansına (AA) değerlendirmede bulunan Atasever, "Türk Uzay Bilim Misyonu Yörünge Altı Araştırma Uçuşu"nun, Nisan 2023'te ABD'nin Houston şehrinde başlayan ve Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) uzanacak Ax-3 görevinin parçası olarak kurgulanan bir eğitim adımı olduğunu söyledi.

"AZERBAYCAN BAYRAĞI DA TÜRK BAYRAĞININ YANINDA GÖĞSÜMÜN ÜSTÜNDE OLACAK"

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği uzay yolculuğuna ilişkin açıklamalarda bulunan Atasever, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'teki TEKNOFEST'te teslim ettiği Türk bayrağının yanında olacağını belirtti. Ayrıca Atasever açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Benim annemin memleketi olan Azerbaycan'ın bayrağı da Türk bayrağının hemen yanında göğsümün üzerinde yer alacak. Nasıl yeryüzünde bu iki ülkenin bayrakları yan yanaysa bu iki millet omuz omuzaysa uzay yolculuğum esnasında da yine yan yana olacaklar. Buna ek olarak ailemin ve yakın çalışma arkadaşlarımın onlar için kıymetli olan ve uzaya götürmem için bana teslim ettiği bazı minik objeler de benimle olacak."

Atasever, yarın New Mexico'da Spaceport tesisindeki fırlatma üssünden uzaya çıkacak.