Türkiye’den Ukrayna’ya 50 milyon dolarlık kredi

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 23:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 23:32
https://www.qha.com.tr/

Türkiye, Ukrayna’ya 50 milyon dolarlık kredi ve iç mülteciler için 10 milyon dolarlık insani yardım sağlayacak.

Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin (YDSK) dördüncü toplantısı için Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştiren  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya 50 milyon dolarlık kredi sağlanacağını bildirdi.

Erdoğan, “Değerli dostum Poroşenko’nun liderliği altında Ukrayna’da köklü reformlar gerçekleştirmek isteyen bir yönetim anlayışının hakim olduğunu görüyoruz. Biz de stratejik ortağımıza elimizden gelen desteği vermeye sürdüreceğiz. Bu noktada 50 milyonluk kredinin Ukrayna’ya sağlanmasını kararlaştırmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kredinin yanı sıra iç mülteciler için 10 milyonluk insani yardım sağlanacağını kaydeden Erdoğan, “Ayrıca, yerlerinden edinmiş kişiler için kullanılmak üzere 10  milyon dolarlık insani yardımı hibe olarak Ukrayna hükümetine sağlama kararı aldık . Komşuluğumuzun, stratejik ortaklığımızın gereği olan bu yardımlarımızın Ukraynalı dostlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ukrayna’ya sağlanan insani yardım için minnettar olduklarını ifade eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’ya bütçe açığının kapatılması için 50 milyon dolarlık  kredi ayırma kararı için de Türkiye’ye teşekkür etti.