Türkiye'den Moldova'ya doğal gaz ihracatı

Türkiye, Romanya'nın ardından Moldova ile doğal gaz ihracatı anlaşması imzaladı. 1 Ekim 2023'te başlayacak olan anlaşma kapsamında Türkiye, Moldova'ya günlük 2 metreküp doğal gaz ihraç edecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 18:56
https://www.qha.com.tr/

Türkiye, Romanya ile yaptığı anlaşma neticesinde ülkeye 4 metreküp doğal gaz ihraç edeceğini duyurmuştu. Mart 2025'e kadar doğal gaz ihraç edecek olan Türkiye Cumhuriyeti, Moldova'ya da doğal gaz ihraç edeceğini duyurdu. 

TÜRKİYE MOLDOVA ARASINDA ANLAŞMA İMZALANDI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketleri (BOTAŞ) yapılan açıklamada Enerji Yüzyılı vizyonu ile Türkiye'nin çeşitli ülkelere doğal gaz ihracatı yapacağı belirtildi. BOTAŞ, Moldova şirketi ile East Gas Energy Trading ile anlaşma imzalandığını duyurdu. 

Açıklamada, "BOTAŞ, ülkemizi doğal gaz ticaret merkezi konumuna ulaştırma hedefi kapsamında, 'Türkiye'nin ve Avrupa'nın Enerjisi' unvanıyla doğal gaz ihracatı gerçekleştirdiği ülkeler listesine yeni bir Avrupa ülkesini daha ekledi. Bu kapsamda BOTAŞ, bölgede ve özellikle Moldova enerji piyasasında aktif rol oynayan East Gas Energy Trading şirketi ile doğal gaz ihracatı anlaşmasına imza attı" bilgisini verdi. 

TÜRKİYE'DEN MOLDOVA'YA 2 METREKÜPLÜK DOĞAL GAZ 

Ayrıca açıklamada, "Boru hattı vasıtasıyla bugüne kadar Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya’ya doğal gaz ihracatına dair kritik anlaşmalar gerçekleştiren BOTAŞ, 1 Ekim tarihinde başlamak üzere anlaşma kapsamında Moldova'ya günlük 2 milyon metreküp doğal gaz aktaracak" ifadeleri kullanıldı.