Türkiye’den Las Vegas’taki terör saldırısına kınama

Las Vegas’ta açık hava konserine katılanların üzerine ateş açılması sonucu en az 50 kişi yaşamını yitirirken, 200'den fazla kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 17:27
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’nin Las Vegas kentinde 1 Ekim’de gerçekleştirilen ve en az 50 kişinin öldüğü ve 200’den fazla kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan silahlı saldırıdan büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirten Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, “Olayla ilgili gelişmeler tarafımızdan izlenmekte; ölü ve yaralılar arasında vatandaşlarımız olup olmadığı Los Angeles Başkonsolosluğumuzca yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

159978

Türkiye’nin Las Vegas’taki terör saldırısını kınadığı belirtilen açıklamada, “Bu menfur saldırıyı kınıyor, ABD halkının acısını paylaşıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu elim saldırıya karşı ABD ile dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.” denildi.