Türkiye'de Ukrayna için pilot botu inşa edildi!

İzmir'deki tersanede Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) finansmanıyla Ukrayna için pilot bot yapıldı. Yapılan botun 1 Ekim 2024'te deniz testi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 14:22
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Deniz Limanları İdaresinin siparişi üzerine, İzmir'de bulunan bir tersanede Ukrayna için pilot botu yapıldı. Bot, 1 Ekim 2024 tarihinde denize indirildi ve denizdeki testlerine başlandı. 

İdare resmî sosyal medya hesabı aracılığıyla konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

1 Ekim'de, "Ekonomik Dayanıklılık Faaliyeti" projesi kapsamında USAID'in finansmanı ile SE "USPA" adına Türkiye'de İzmir Tersanesi tarafından inşa edilen yeni bir pilot botunun ilk deniz denemeleri gerçekleşti. Bu, Türk tersanesinde inşa edilen iki tekneden ilki. İkinci teknenin deniz denemelerinin önümüzdeki ay yapılması planlanıyor.

İdare tarafından yapılacak iki botun "Ekonomik Dayanıklılık Faaliyeti" projesi kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından finanse edildiği belirtildi. Yapılacak ikinci teknenin deniz testlerine ise önümüzdeki ay başlanacak.