Türk ordusu, Irak'ın kuzeyinde 3 teröristi etkisiz hale getirdi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 13:18
https://www.qha.com.tr/

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye'nin sınır güvenliğine yönelik tehdit oluşturan bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarıyla güçlü bir şekilde mücadele ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca bölgede yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Teröristler için kaçacak yer yok, hiçbir yer onlar için güvenli değil! Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyonu bölgesi olan Zap'ta tespit edilen 3 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız.#MillîSavunmaBakanlığı" 

Teröristler için kaçacak yer yok, hiçbir yer onlar için güvenli değil! Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyonu bölgesi olan Zap'ta tespit edilen 3 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız.#MillîSavunmaBakanlığı pic.twitter.com/1GSzsJi8Gu

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 2, 2023