Türk milli sporcu Şahika Ercümen Hatay'da dünya rekoru kırdı

Türkiye'nin milli sporcusu Şahika Ercümen, Hatay'da yaptığı deneme dalışında paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 106 metreyle dünya rekoru kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2023 16:54
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında milli sporcu Şahika Ercümen, bugün Hatay'da gerçekleştirdiği denemede "paletsiz değişken ağırlık" kategorisinde dünya rekoru kırdı. Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Karamağara Koyu mevkinde dalış yapan Ercümen, Sırp asıllı sporcu Lena Balta'nın elinde bulundurduğu 105 metrelik dünya rekoruna 106 metreyle sahip oldu.

"HATAY İÇİN NEFESİMİ TUTACAĞIM" 

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde çok sayıda can kaybının yaşandığı Hatay bölgesinde farkındalık yaratmak isteyen milli sporcu daha önce "Hatay için nefesimi tutacağım" demişti. Ercümen Dünya Serbest Dalış Rekoru Denemesi'nde "Hatay İçin Nefes Ol" sloganıyla yaptığı dalışla Türkiye'de bir kez daha gurur yaşattı. 

Şahika Ercümen kadın ve erkeklerde sabit ağırlıkla 100 metreye inen ilk sporcu olarak tarihe geçti. Ayrıca sabit ağırlık çift palet branşında da 91 metre dalışıyla Türkiye rekoru kırmıştı.