Trump ve Macron, Kuzey Kore'deki durumu ele aldı

Donald Trump, ABD’nin Kuzey Kore’nin nükleer tehdidine son verme konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2017 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 13:31
https://www.qha.com.tr/

ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 Ağustos'ta telefonda görüşerek Kuzey Kore’nin etrafındaki durumu ele aldılar.

Beyaz Saray basın dairesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Başkan Trump, (Fransa) Cumhurbaşkanı Macron’a ABD’nin Kuzey Kore’nin nükleer tehdidine son verme konusunda kararlı olduğunu belirtti. Başkan, ABD’nin müttefikleriyle birlikte bu hedefe ulaşmak için diplomatik, ekonomik ve askeri tedbirlerinin tümünü uygulamaya hazır olduklarını açıkladı.” denildi.

158307

Bunun dışında açıklamada, Trump ve Macron’un, Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımlarının uygulanması ve Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılmasının sağlanması için müttefikleri ve ortakları ile çalışma konusunda anlaştıkları bildirildi.

Bilindiği gibi Pasifik Okyanusu yahut Büyük Okyanus'taki gerilimin iki ucu bulunuyor.

Gerilimin bir ucunda Güney Çin Denizi bulunuyor. Çin, Tayvan, Brunei, Malezya, Vietnam ve Filipinler, Güney Çin Denizi'ndeki adacıkların hepsi ya da bir kısmında hak iddia ediyor. Denizin petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip olduğu için özellikle Çin'in daha büyük bir kısmında hak iddia ettiği ve savunma amacıyla yapay adacıklar oluşturduğu biliniyor.

Diğer ucunda da Kuzey Kore bulunuyor ve balistik füze denemelerinin yanı sıra nükleer çalışmalarıyla etrafındaki ülkeler için potansiyel tehdit oluşturuyor.