Trump: Kuzey Kore'ye karşı bütün seçenekler masada

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin dün 28 Ağustos tarihinde, yeni balistik füze denemesinin ardından, söz konusu ülkeye dair bütün alternatiflerin masada olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 17:54
https://www.qha.com.tr/

Bilindiği üzere Pyangyong yönetimi, dün balistik füze denemesi yapmış ve füze Japonya’nın üzerinden geçmişti. Japonya’nın durumu duyurumasının ardından ABD Başkanı Donald Trump durum ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada, "Dünya Kuzey Kore'nin mesajını açık ve net şekilde aldı." ifadesine yer veren Trump, "Bu rejim ne komşularına, ne diğer Birleşmiş Milletler üyelerine, ne de asgari uluslararası davranış standartlarına en ufak saygısı olmadığını gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

158795

Trump, "Bu tehditkar ve istikrarsızlaştırıcı tavır Kuzey Kore'nin bölgede ve dünyadaki diğer ülkeler arasında yalnızlaşmasını hızlandıracaktır. Bütün seçenekler masada." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından ise Beyaz Saray, Başkan Trump'ın Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. İki liderin Kuzey Kore üzerindeki baskıyı artırma kararı aldığı bildirildi.