TEKNOFEST Ankara'da son gün heyecanı

Türk hava savunmanın başarıları bir kez daha Ankara'da meraklılara sahne oldu. Etimesgut Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST bugün son buldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2023 18:46
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara'nın 30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde düzenlenediği geniş çaplı organizasyon bugün sona erdi. TEKNOFEST Ankara'da uçuş gösterileri başta olmak üzere dolu dolu geçen etkinliklere yoğun ilgi oldu. 200'ün üzerinde etkinlik ve 400'ün üzerinde kurulu stant, meraklı katılımcılar için beş gün boyunca Etimesgut Havalimanı'nda sergilendi. Hava şartlarına rağmen TEKNOFEST bugün kalabalığa sahne oldu.  

"BAĞIMSIZLIK ATEŞİYLE YANAN GENÇLERİMİZ TEK NEFESTE YÜZ BİNLERLE KOŞTU"

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar bugün kapanış konuşması yaptı. Bayraktar konuşmasında, "Gazi meclisimizin ev sahibi başkentimiz Ankara'da yarınlarımıza dair umutlarımız bir kez daha tazelendi. Bir kez daha yenilendi. Bu vatan bizim, bu topraklar bizim diyen ruhları bağımsızlık ateşiyle yanan genç kardeşlerimiz ve aziz milletimiz bir kez daha yüz binlerle tek nefeste koştu" ifadesini kullandı. 

TÜRK YAPIMI SİHA'LAR DÜNYAYA İHRAÇ EDİLİYOR

Uzun soluklu programa ilişkin değerlendirme yapan Bayraktar şunları söyledi:

"Şimdi Türk mühendislerinin geliştirdiği milli ve özgün hava araçlarımızla SİHA’larımızla (silahlı insansız hava aracı) gururla dünyanın her bir köşesine ihraç ediyor dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz. TEKNOFEST yaklaşık 80 yıl sonra umudumuza darbe vurulmaya çalışan Etimesgut'ta bir kez daha milletimizle buluştu. Yiğit düştüğü yerden kalktı. Etimesgut Havalimanı'nda yaptığımız TEKNOFEST'e adeta yeniden doğuşumuzun müjdesi"

TEKNOFEST 27 EYLÜL'DE İZMİR'DE

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji'nin kurucusu, babası Özdemir Bayraktar adına etkinlik ve yarışmalar düzenlediklerini hatırlatan Bayraktar tüm meraklıları 27 Eylül 2023'te İzmir'de başlayacak TEKNOFEST'e davet etti.