"Suriye'deki okul saldırısı Laley Mahkemesinde incelensin"

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon Suriye'nin İdlib kentinde 22 çocuk ile 6 öğretmenin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısından sonra durumun Lahley Mahkemesinde incelenmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 18:56
https://www.qha.com.tr/

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye'nin İdlib kentinde 22 çocuk ile 6 öğretmenin ölümüyle sonuçlanan okul saldırısını kınayarak BM Güvenlik Konseyi'ni Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Suriye’deki durumu inceleme yetkisini vermeye çağırdı.

BM Genel Sekreteri Ofisinden gelen açıklamada, “Saldırıda okul bilerek hedef alınmışsa, bu savaş suçu teşkil eder. Bu tür eylemlerden sorumlu olanların adalete teslim edilmesi gerekir” diye kaydedildi.

27 Ekim'de Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Suriye'nin İdlib kentinde bir okula art arda düzenlenen saldırılar sonucu 22 çocuk ile 6 öğretmenin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 27 Ekim’de yaptığı günlük basın brifinginde, okulun hava saldırısında vurulduğunu belirterek sorumluların Esad rejimi ve Rusya olduğunu açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu İdlib kentinde çok sayıda öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiği okul saldırısına yönelik soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

BM, Suriye’de, en az iki milyon çocuğun okula gidemediğini ve 52 bin öğretmenin görevlerinden ayrıldığını bildirdi. Ocak ayından bu yana 40 okula saldırı düzenlendi. Suriye’deki okulların üçte biri de kullanılmaz durumda.