Sürgündeki Çeçen İçkerya hükumetinden İsrail ve Filistin'e itidal çağrısı: Bu savaşın kazananı yok!

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Hükumeti Dışişleri Bakanlığı, Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerilim için bir açıklama paylaştı. Açıklamada, "Bu savaş kazananlar üretmeyecek; sonunda tüm taraflar, özellikle de ateş hattında olanlar kaybedecek" ifadeleri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 18:11
https://www.qha.com.tr/

Önceki hafta İsrail ve Hamas arasında başlayan çatışmalar hakkında, Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Hükumeti Dışişleri Bakanı İnal Sherip bir yazılı açıklama paylaştı. Filistin ve İsrail arasında yaşanan gerilimin masum insanların geleceğini yok ettiğine işaret eden Sherip, her iki taraf için de “Sizi barışçıl diyaloga, tüm tarafların menfaatine olacak şekilde uzlaşı ve sürdürülebilir çözümler bulmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu. Sherip, “Çatışmalarla hiçbir ilgisi olmayan masum vatandaşlar jeopolitik oyunların rehinesi haline gelmekte, hayatları ve refahları ciddi şekilde tehlikeye girmektedir” ifadelerini kullandı. 

"HER GÜN ÇATIŞMALARLA HİÇBİR İLGİSİ OLMAYAN MASUMLARIN HAYATI TEHLİKEYE GİRİYOR"

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı İnal Sherip, taraflar arasında sağlanabilecek bir barış için ortak çaba ve anlayışın gerekliliğine vurgu yaptı. Açıklamasının sonunda barış ve saygı temennilerini dile getirdi. Açıklamanın tam metni şöyle:

"Bu zor zamanlarda savaş ateşi, barış ve güvenliğin temellerini aşındırırken, Filistin ve İsrail hükumetlerine sesleniyoruz. Sebepleri ve koşulları ne olursa olsun her türlü şiddetin sadece daha fazla şiddeti doğurduğunu, akan kanı daha da şiddetlendirdiğini ve pek çok masum hayatın geleceğini yok ettiğini hatırlamaya çağırıyoruz.

Ateş açılan her gün yüzlerce, binlerce aile sevdiklerini kaybediyor, çocukluklarını yitiriyor ve tüm ulusların geleceği tehdit ediliyor. Çatışmalarla hiçbir ilgisi olmayan masum vatandaşlar jeopolitik oyunların rehinesi haline gelmekte, hayatları ve refahları ciddi şekilde tehlikeye girmektedir.

Sorunların karmaşıklığının ve bu çatışmaya yol açan köklü bölünmelerin farkındayız. Ancak tarih bize gerçek çözümlerin ancak diyalog ve anlayış yoluyla mümkün olabileceğini öğretmektedir. Bu savaş kazananlar üretmeyecek; sonunda tüm taraflar, özellikle de ateş hattında olanlar kaybedecek.

Sizi barışçıl diyaloga, tüm tarafların menfaatine olacak şekilde uzlaşı ve sürdürülebilir çözümler bulmaya davet ediyoruz. Aklın ve insanlığın sesinin, silahların ve düşmanlığın sesine üstün gelmesine izin verin. Hepimizin özlemini çektiği barış ancak ortak çaba, anlayış ve taviz vermeye istekli olmakla mümkündür. Derin saygı ve barış umuduyla..."

GAZZE'DE TANSİYON YÜKSEK

Filistin'in direniş örgütü Hamas'ın silah kanadı Kassam Tugayları 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından arkasına dünya ülkelerini alan İsrail harekete geçti. Gazze ve Batı Şeria'da başlayan operasyon aynı gün İsrail'in saldırılarıyla çatışmaya dönüştü. Bölgenin doğu kanadında seyreden sıcak çatışma İsrail ve Filistin arasındaki ipleri gerdi.