Stratcom 2023 Zirvesi, stratejik iletişimde hibrit tehditler temasıyla başlıyor

İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, 24-25 Kasım 2023 tarihinde İstanbul'da başlayacak. Zirve, "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" temasıyla yerli ve yabancı uzmanları bir araya getirecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 22:41
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) 24 Kasım 2023 tarihinde "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" temasıyla başlayacak.

Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center adresinde 25 Kasım'da da devam edecek olan Stratcom 2023 Zirvesi, dünya liderlerini, uzmanları ve stratejik iletişim alanında çalışanları bir araya getirecek.

"HİBRİT TEHDİTLERLE KÜRESEL MÜCADELE: İSTİKRAR, GÜVENLİK, DAYANIŞMA"

Stratcom Zirvesi'nde 24 Kasım 2023 tarihinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuşma yapacak. Zirveye, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Başkanı Melissa Fleming video mesaj aracılığıyla katılacak.

Fahrettin Altun, zirveye ilişkin, "Hibrit tehditlerle mücadeleden dijital kamu iletişimine, insani krizlerden dezenformasyonla küresel mücadeleye kadar birçok konuyu detaylı bir şekilde ele alacağımız, stratejik iletişim alanında küresel bir etkileşim merkezi ve öncü bir platform olma özelliği taşıyan Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, yarın İstanbul’da başlıyor" ifadelerini kullandı.

Hibrit tehditlerle mücadeleden dijital kamu iletişimine, insani krizlerden dezenformasyonla küresel mücadeleye kadar birçok konuyu detaylı bir şekilde ele alacağımız, stratejik iletişim alanında küresel bir etkileşim merkezi ve öncü bir platform olma özelliği taşıyan Uluslararası… pic.twitter.com/eo1BLUFO08

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) November 23, 2023

21. YÜZYILDA YENİ ÇATIŞMA ALANLARI, KRİZLER VE RİSKLER

Zirvede, stratejik iletişim kapsamında dezenformasyona küresel mücadelede yapay zeka gibi yeni teknolojiler ile küresel ve bölgesel krizler ele alınacak. İletişim Başkanlığı zirveye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Zirvenin ilk gününde 'Belirsizlik Çağında Hibrit Tehditler' panelinde hibrit tehdit kavramı ele alınacak. 'Uluslararası Dayanıklılığın İnşası', 'Dijital Çağda Kamu İletişimi', 'Küresel Tehditlere Karşı Dirençli Markaların İnşası' panelleriyle hibrit tehditlere karşı dayanıklılığı artırma yolları tartışılacak. 'Dezenformasyonla Mücadele Devlet İletişim Araçlarının Rolü', 'Hibrit Tehditlerle Mücadelede Etkin Diplomasi' başlıkları altında alanında uzman konuşmacıların sunumlarına yer verilecek.

Zirvenin ikinci gününde 'Hibrit Tehditlerde Yeni Cepheler Hibrit Tehditlere Karşı Kriz İletişimi' panelinde hibrit tehditlerin farklı yönleri değerlendirilecek. 'İnsani Krizler ve Çatışmalar Arasındaki Hakikat Objektifi' paneliyle medya boyutuyla yeni tehditler ve mücadele yöntemleri tartışılacak. Zirvenin, '21. Yüzyılda Yeni Çatışma Alanları, Krizler ve Riskler' bölümünde kriz iletişimine değinilecek, 'Stratejik İletişimin Yeni Çıkmazları: Bilgi Güvenliği ve Şeffaflık' paneliyle dezenformasyonla mücadele konusuna ışık tutulacak. Zirvenin ikinci gününde ayrıca liderlik, yapay zeka ve teknoloji konularında da değerlendirmelerde bulunulacak."

UKRAYNALI İSİMLER STRATCOM'DA KONUŞMACI OLACAK

Ukraynalı eski diplomat, dış politika uzmanı Doç. Dr. Yevgeniya Gaber ve Ukraynalı gazeteci Vasılisa Stepanenko, Stratcom Zirvesi'nde konuşmacı olarak yer alacak.