St.Petersburg sakinlerinden Kırım Tatarlarına destek

St.Petersburg’da 1 Mayıs tarihinde Ukrayna ve KTMM’ye destek mitingi düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 15:33
https://www.qha.com.tr/

Rusay’nın St.Petersburg şehrinde Kırım Tatar Milli Meclisi’ne destek mitingi düzenlendi.

St.Petersburg’da yaşayan Kırım Tatar aktivist Asan Mumcu kişisel Facebook sayfasında 1 Mayıs tarihinde düzenlenen protesto mitinginin ayrıntılarını paylaştı.

Asan Mumcu, “Olay nasıl oldu: St.Petersburg’da 1 Mayıs. İlmi, Dilara ve ben bir yerlerde saklanıyorum. Bayrağı Yana Turbova tutuyor. Yanımızda şahin gibi milletvekili Milonov dolaşıyor. O, beş kere Yana’nın elinden bayrağı almaya çalıştı, ancak bir eli alçılı olan Yana bayrağı ona vermedi. Boşuna doçent doktor olmamış” diye anlattı.

“Kırım benim değil”, “KTMM’nin aşırıcı örgüt olarak kabul edilmesi faşizmdir!”, “Kırım’ın bedeli, Rusya’nın izolasyonu”, “Kırım Ukrayna’dır” yazılı tişortler miting katılımcılarının Ukrayna yanlısı pozisyonunu açıkça gösteriyordu.

Gelenler Rusya’nın baskı, zulmü ve tutuklanma tehditlerinden korkmadan açıkça ve dürüstçe kendi sivil tutumunu sergilediler.

Protestocular, Ukrayna ve Kırım Tatar bayraklarını kamereya çeken Rus polisini bile umursamadılar.

Daha önce, Rus gazeteci ve insan hakları savunucusu Eduard Molçanov, 30 Nisan tarihinde Moskova’nın Lubyanskaya Meydanı’nda işgalci Kırım Rus yönetimine bağlı mahkemenin Kırım Tatar Milli Meclisi’ni yasaklamasını protesto etmek için tek kişilik eylemler düzenlendiğini bildirmişti.