Spor camiası Omuz Omuza kampanyasıyla 845 milyon TL topladı

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayata tutunmaya çalışan afetzedeler için Türk futbolcularının destek verdiği "Omuz Omuza" kampanyasında 845 milyon TL toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 09:51
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde 45 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Hayatta kalan depremzede vatandaşlar için başlatılan insani yardım, nakdi ve çeşitli yardımlar depremin ardından geçen 25. gününde de devam ediyor. 70'ten fazla ülkenin yardıma koştuğu deprem felaketinin ardından başlatılan kampanyalar ise geniş yankı uyandırdı. 

OMUZ OMUZA KAMPANYASINDA 845 MİLYON TL TOPLANDI

Türk spor camiası da söz konusu kampanyaya "Omuz Omuza" ismiyle yeni bir adım attı. 1 Mart 2023 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliğinin öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu iş birliği ile organize edilen yardım ve dayanışma kampanyası, rekor seviyeye ulaştı. Omuz Omuza kampanyasıyla canlı yayında toplanan yardım miktarı 845 milyon TL olarak hkesaplandı. 

OMUZ OMUZA KAMPANYASI 6 AY SÜRECEK

Sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın yaptığı programa T.C.Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon ve kulüp yöneticileri katıldı. Açılış konuşmasında Bakan Kasapoğlu, Süper Lig’in gelecek iki hafta şifresiz yayınlanacağını duyurdu. Öte yandan Omuz Omuza kampanyasının 6 ay süreceği belirtildi.