Sözde başkandan sözde demokrasi eleştirisi

Goblin lakaplı mafya babası Sergey Aksyonov, Kırım Tatar halkının temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi’nin sadece bir kaç kişinin çıkarları için çalıştığını ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 21:33
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın Kırım Tatar halkının temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi'ni (KTMM) yasaklama girişimleri ve onu "aşırı örgütler" listesine dahil etmesinin ardından AKPM, AGİT ve ABD’nin konuyla ilgili açıklamalarından sonra eski mafya babası, şu an ise işgal edilen Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Askyonov, KTMM'nin demokratik kuruluş olmadığını ve sadece birkaç kişinin çıkarlarını temsil ettiğini ileri sürdü.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Askyonov, “Kırım Tatar Milli Meclisi demokratik kuruluş değildi. Bir kaç kişinin siyasi ve ticari çıkarlarına hizmet eden kapalı kabile kuruluşuydu. Yaklaşık yirmi beş sene içinde Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım’daki barışı ve etnik uyumu bozmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

Suç patronu şu an ise Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Başkanı olan Sergey Aksyonov 1994-1999 yılları arasında açık kaynaklara gore Kırım polisinin raporlarında  ‘Greki’(Yunanlar) adlı suç örgütünün üyesi olarak geçiyor. Sonrasında ise ‘Seylem’ çetesinin Goblin lakaplı elebaşı olarak geçiyor.

13 Nisan 2016 tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın, “Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini askıya alınması ile ilgili” kararı yayınladığı öğrenildi. “Aşırıcı (radikal) Faaliyetlere Karşı Mücadele İlgili” Federal Kanununun 9. ve 10. maddelerine atıfta bulunduğu belgede sözde savcı Poklonskaya, karar metninde Rus propagandasına uygun şekilde Kırım Tatarlarının özyönetim organını "sivil toplum kuruluşu" gibi göstermeye çalışarak, “Bir sivil toplum kuruluşunun hakları askıya alınıyor. Bu karar doğrultusunda ilgili kuruluşun tüm devlet veya belediye tarafından sunulmuş toplu iletişim araçlarını kullanması yasak, toplu etkinlik düzenlemesi, banka mevduatları kullanması ve herhangi bir faaliyette bulunması yasak. Kuruluşun herhangi bir propagandasının yapılması da yasak...” açıklamasında bulundu.   Rusya Adalet Bakanlığı, 18 Nisan tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın kararı üzerine Kırım Tatar Milli Meclisi’nin “faaliyetleri askıya alınan sivil toplum kuruluşları” listesine dahil edildiğini bildirdi.   Bundan önce Kırım Rus yönetiminin sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın, Kırım Tatar Milli Meclisi’ni kapatmak için mahkemeye başvurduğu açıklanmıştı. Poklonskaya, KTMM’yi kapatmak için imzalayıp Kırım’ın Yüksek Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinin bir kopyasını Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal’e de gönderdi. Kırım Tatar halkı adına konuşmaya çalışan sözde Kırım Tatar kuruluşlarının yöneticilerinden, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini yasadışı ve provokatif olarak kabul etme başvuruları geldiğini ileri süren Poklonskaya, bahsi geçen davayı, Rusya’nın ‘Aşırıcılık faaliyetleri ile mücadele’ kanununa dayanarak açmak istediğini belirtmişti.