Sözcü Kalın: "Rusya bizim için Batı'nın alternatifi değil"

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın bugün, 14 Eylül'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güvenilir bir NATO müttefiki olarak kalmaya devam ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 16:16
https://www.qha.com.tr/

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın bugün, 14 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği basın toplantısı esnasında yaptığı açıklamada Türkiye'nin güvenilir bir NATO müttefiki olarak kalmaya devam ettiğini açıkladı. Kalın ayrıca, Türkiye'nin Rusya ile devam eden iyi ilişkilerinin Batı ile olan ilişkilerine alternatif değil tamamlayıcı nitelikte olduğunu kaydetti. 

Rusya ve Türkiye arasında S-400 hava savunma sistemi alımına dair anlaşmanın ardından gelen bu açıklama dikkat çekici olarak değerlendiriliyor. Bilindiği gibi iki ülke arasında hava savunma sistemi alımı anlaşmasının tamamlanmasını ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "NATO üyesi ülkelerin NATO sistemleriyle uyumlu askeri malzeme kullanmaları önemli." ifadeleriyle değerlendirerek durumu kaygı verici bulduklarını beyan etmişti.

Öte yandan ittifakın önemli ülkelerinden Fransa'nın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Romatet-Espagne, NATO ülkelerinin konuyla ilgili olarak Türkiye'ye saygı duyması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin askeri teknoloji edinmesi, egemen olarak yaptığı bir tercih. NATO üyeleri, bu konuda yorum yapmamalı." şeklinde konuştu.