Smith: Obama, Ukrayna’ya de facto silah ambargosu uyguladı

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 09:48
https://www.qha.com.tr/

ABD Kongre üyesi, Helsinki Komisyonu Başkanı Chris Smith, ABD Devlet Başkanı İdaresinin, Ukrayna’ya savunma amaçlı silah sevkiyatına fiilen ambargo uyguladığını ifade etti.

5 Mart tarihinde ABD Temsilciler Meclisi’nde konuşan Smith, “Silah sevkiyatının geciktirilmesi, aslında bir rettir.  Fiilen Ukrayna’ya savunma silahlarının sevkiyatına ambargo uygulanması söz konusu. Bana ve birçok diğer insana bu durum, Balkanlardaki savaşı hatırlatıyor. Biz o zaman da Boşnak ve Sırpların, kendilerini Miloşeviç saldırısından savunmalarına imkan vermemek için elimizden gelen her şeyi yapmıştık. Şimdi ise aynı politikanın, dostumuz ve ortağımız olan Ukrayna konusunda tekrarlandığını görüyoruz” dedi.

Ukraynalıların savunma silahlarına acil ihtiyacı olduğunu anlatan Smith, Ukrayna’ya silah verme konusunda ret cevabından ABD Devlet Başkanı Barack Obama’nın sorumlu olduğunu belirtti.

ABD Kongre üyesi Rodney Frelinghuysen, Obama’nın bu konuda kendisine yazılan üç başvuruya cevap vermediğini kaydetti. Frelinghuysen, “NATO dışı ABD ortağı olan Ukrayna’ya destek sağlama konusunda Devlet Başkanımıza üç kere yazdım, ama hiçbir cevap alamadım. Ancak bizim bir şey yapmamız gerek” diye konuştu.