Slovakya, Rusya'yı terörü destekleyen devlet olarak tanıdı

Slovakya Meclisi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin kararına istinaden Rusya'yı terörizmin sponsoru ve terörist devlet olarak tanıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2023 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2023 21:43
https://www.qha.com.tr/

Slovakya Ulusal Meclisi, mevcut Rus rejimini terörist ilan etti ve Rusya Federasyonu'nu terörü destekleyen bir devlet olarak tanıdı. Slovak milletvekilleri tarafından bugün kabul edilen kararda, Rusya'nın sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları da dahil olmak üzere Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını da kınadı.

SLOVAKYA MECLİSİ, RUSYA'NIN SÖZDE REFERANDUMLARINI TANIMADIĞINI AÇIKLADI

Slovakya Meclisi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini açıklarken; Rusya’nın nükleer silah kullanma tehditlerini kınadı. Slovakya milletvekilleri, Rusya’nın Ukrayna'nın geçici olarak işgal edilen Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijjya şehirlerindeki sözde referandumunu ve sonuçlarını tanımayı reddetti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, 2022 yılının sonbaharında Avrupa Konseyi üyelerini Rusya'yı bir terörist rejim olarak tanımaya çağıran kararı kabul etti. Bundan sonra Avrupa Parlamentosu, Rusya'yı teröre destek veren bir devlet ilan etti. Bazı Avrupa ülkeleri de ilgili kararları benimsedi.