Slovakya Cumhurbaşkanı Ukrayna'yı tehdit etti!

Slovakya Cumhurbaşkanı Peter Pellegrini, Rusya petrolünün transit sorununun çözülmemesi durumunda Ukrayna'yı misilleme tedbirleri ile tehdit etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 16:29
https://www.qha.com.tr/

Slovakya Cumhurbaşkanı Peter Pellegrini, Rusya petrolünün transit sorununun çözülmemesi durumunda Ukrayna'yı misilleme tedbirleri ile tehdit etti. Pellegrini, mevcut durumun Slovakya için önemli ekonomik riskler oluşturduğunu ve ülkenin enerji güvenliğine zarar verebileceğini vurguladı.

Slovakya başbakanı, "Rusya petrolünün Ukrayna üzerinden geçiş sorunu nedeniyle zor durumdayız. Eğer bu mesele yakında çözülmezse, Slovakya kendi ulusal çıkarlarını korumak için misilleme tedbirleri almak zorunda kalacak" dedi.

Ayrıca, Slovakya hükümetinin petrolün istikrarlı tedarikini sağlamak ve olası kesintileri en aza indirmek için çeşitli senaryoları gözden geçirdiğini belirtti. Ukrayna makamlarıyla yapıcı bir diyaloğa ve çatışmanın tırmanmasından kaçınıp her iki taraf için olumsuz sonuçları önleyecek ortak bir çözüm bulunacağına dair umutlu olduğunu söyledi.