Sırp ordusu Kosova sınırında!

Sırpların Kosova sınırında düzenlediği protestodaki gerilimin artması nedeniyle Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic, Sırp ordusunun Kosova sınırına konuşlandırıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 16:01
https://www.qha.com.tr/

Kosova'da artan gerilim, Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic'in bugün yaptığı açıklamayla tırmandı. Bakan Vucevic açıklamasında, "Ordunun teyakkuzda kalmaya devam ettiğini ve yerel saatle 14.00'e kadar ülkenin Kosova sınırına konuşlandırılacağını" dile getirdi. 

Vucevic, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic'in, Kosova'daki Sırpların güvenliğini korumakla sorumlu NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) yetkilileriyle irtibat halinde olduğunu ifade etti. Vucevic, Sırp ordusunun Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic'in her emrini yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi. 

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Kosova'nın kuzeyinde yaşanan olaylara ilişkin olarak, "Durum oldukça zor ve gergin. Hatta durum hiç bu kadar zor olmamıştı" dedi.

KOSOVA'NIN KUZEYİNDE NELER OLUYOR?

Kosova'nın kuzeyinde yoğun olarak yaşayan Sırplar, belediye seçim sonuçlarını protesto etmek üzere Zveçan, Zubin Potok ve Leposaviç'teki belediye binlarına girmek üzere protesto düzenledi. Seçilen Arnavut asıllı belediye başkanlarını kabul etmeyen Sırplar 26 Mayıs 2023'ten bu yana taşkınlık çıkarıyor. Yaşanan arbedede 5 polis yaralanmış 4 ekip aracı hasar görmüştü.

Kosovalı polisler ise söz konusu olayın üzerine güvenlik önlemlerini artırmıştı.