Sırbistan-Kosova geriliminde Çin etkisi mi var?

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan'ın terör yapılanmasında Çin üretimi silahlar olduğunu belirtti. Kurti bu silahların Sırbistan tarafından Kosova'ya yönelik açık bir tehdit olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2023 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2023 14:31
https://www.qha.com.tr/

Sırbistan ile Kosova arasındaki tansiyon yükselmeye devam ediyor. Sırbistan'ın Raska kentindeki terör yapılanması "Sırbistan'ın Kosova'nın kuzeyine yönelik tehditleri Kosova'yı harekete geçirecek mi?" sorusunu akıllara getiriyor. 

SIRP ORDUSUNUN TERÖR YAPILANMASI ÇİN SİLAHI KULLANIYOR!

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan'ın Raska kentinde Milan Radoicic ve grubunun paramiliter terör yapılanması olduğunu duyurdu. Başbakan Kurti, Sırp ordusunun Çin üretimi silahlar kullandığına dikkat çektiği sosyal medya paylaşımında şunları dile getirdi:

"FK-3 füze sistemi (HQ-22'nin ihraç versiyonu), CH-92 dronları da dahil olmak üzere Sırp Ordusu tarafından kullanılan Çin silahlarından biridir. Bu, Sırbistan'ı Avrupa'da Çin silahlarının ilk ve tek operatörü yapıyor ve Kosova'ya karşı açıkça şiddet içeren saldırganlık sergiliyor"

The missile system FK-3 (export version of HQ-22) is one of the Chinese weapons used by the Serbian Army, including CH-92 drones. This makes Serbia the first and only operator of Chinese weapons in Europe while openly showing violent aggression towards Kosova.

— Albin Kurti (@albinkurti) November 21, 2023

RUSYA BALKANLARDA YENİ BİR TEHDİT Mİ?

Ayrıca Kurti, Rusya'nın Balkanlarda yeni bir savaşa hazırlıkta olduğuna dikkat çekti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 15 Kasım 2023 tarihinde, işgalci Rusya'nın Ukrayna'dan sonraki hedefinin Balkanlar olduğunu ve orada yeni bir savaş açacağını söyledi. Zelenskıy, "Balkanlara dikkat edin. İnan bana, bilgi alıyoruz. Rusya'nın uzun bir planı var" dedi.