Sırbistan'daki okulda silahlı saldırının ardından cezai ehliyet 12 yaşa kadar inebilir

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Belgrad kentindeki bir ilkokulda 7. sınıf öğrencisinin düzenlediği silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 13:09
https://www.qha.com.tr/

Sırbistan'nın Belgrad kentindeki Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda dün 08.40'ta bir 7. sınıf öğrencisi silahlı  saldırı düzenledi. Aralarında güvenlik görevlisinin de olduğu çok sayıda öğrencinin öldüğü ve yaralandığı saldırının ardından fail gözaltına alındı. Ardından saldırganın psikiyatri kliniğe gönderileceği belirtildi.

SALDIRIYI BİR AY ÖNCEDEN PLANLADI

Sırbistan polisinden yapılan açıklamaya göre ismi verilmeyen 13 yaşındaki çocuğun saldırıyı bir ay önceden planladığı ve öldüreceği insanların listesini oluşturduğu aktarıldı. Ayrıca saldırganın babasının ruhsatlı silahıyla saldırıyı gerçekleştirdiği ve birden fazla kez poligona gittiği ifade edildi. Olayın ardından saldırganın anne ve babası da gözaltına alındı. 

CEZAİ EHLİYET 12 YAŞA İNDİRİLEBİLİR

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, "Sırbistan'ın modern tarihindeki en zorlu gün" olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Vucic, saldırıyla birlikte cezai ehliyetin 12 yaşa kadar indirilebileceğini söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı, silahlı ruhsat ve poligonlara giriş ile ilgili yeni yasal düzenlemeler yapılacağını duyurdu. 

"YARALI ÖĞRENCİLER YAŞAM SAVAŞI VERİYOR"

Hastane yetkilileri ise yedi kız öğrenci ile bir erkek öğrencinin öldüğünü, dört erkek öğrenciyle iki kız öğrencinin ise yaralandığını belirtti. Ağır yaralı öğrencilerin durumu stabil devam ediyor. Sırbistan Sağlık Bakanı Danica Grujicic, "Çocuklar ameliyat edildi, yapılabilecek her şey yapıldı ama hayatta kalma savaşı veriyorlar" dedi.

Öğrencilerden birinin babası olan Milan Miloşeviç N1 televizyon kanalına, "Çocuk, önce öğretmeni vurmuş sonra rastgele ateş etmeye başlamış. Koruma görevlisinin cansız bedeni masanın altındaydı. İki kız çocuğunun gömlekleri kan içindeydi. Zanlı okula sonradan yazılmış. Sessiz, iyi bir çocuk olduğunu söylüyorlar" ifadelerini kullandı.