Seyiteli köyünde grekoromen güreş okulu açıldı

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 12:44
https://www.qha.com.tr/

İslamterek (Kirovskoye) bölgesi Seyiteli (Juravki) köyünde 30 Ekim tarihinde “Ayu Dağ” grekoromen güreşi gençlik ve spor okulunun açılış töreni yapıldı.

Modern spor kompleksinin inşaatı, yerli iş adamı Seyran Çauş'un sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Seyiteli köyünde ve komşu köylerde benzer kompleksin olmadığını ve okulun bir yıl içerinde inşa edildiğini belirten Seyran Çauş, “Çocukların, kavga yapması, içki ve sigara içmesi yerine salonda spor yapması için bir spor salonu kurmak hayalimdi. Zor olmasına rağmen bunu başarabildik. Burada güreş yapacaklar arasında mutlaka dünya şampiyonları, olimpiyat şampiyonlarının olacağını düşünüyorum. Köyümüzde çok çocuk var, ayrıca birçok köy bize yakın” dedi.

Spor merkezinin açılış törenine Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov, Olimpiyat şampiyonu, güreşçi Rüstem Kazakov, Kırım Spor Bakanı Grigoriy Şestak, Seyiteli Muhtarı Yelena Gutsul, köy sakinleri ve misafirleri katıldı.

Açılış töreninde Rüstem Kazakov ve Seyran Çauş, kırmızı kurdeleyi keserken, köy imamı dua okudu.

Kırım grekoromen güreşi baş antrenörü İsmet Saliyev, “Kırım’da benzer salonların ve böyle güzel salonları inşa eden insanların daha çok olmasını isterdim. Burada sporcuların büyük başarılar kazanması için tüm gerekli koşullar yaratıldı” diye kaydetti.

Açılış törenine katılan misfarlerin dikkatine küçük konser programı ve güreş gösterisi sunuldu. “Ayu Dağ” spor okulunun kapıları herkes için açık.