"Serbest ticaret bölgesi konusunda Türkiye'yle adım adım ilerliyoruz"

Ukrayna Dışileri Bakanı Pavlo Klimkin, ülkesinin Türkiye’yle serbest ticaret bölgesi konusunda “olumlu uzlaşmaya” doğru ilerlediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 10:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Ukrayna’nın Türkiye’yle serbest ticaret bölgesi konusunda uzlaşma bulmaya çalıştığını ifade etti.

 

QHA muhabirinin aktardığına göre, Kiev’de 22 Ocak tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Klimkin, “Herhangi bir serbest ticaret bölgesi, olumlu uzlaşmaya yaklaşmak demektir. Biz de bu yönde ilerlemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Daha kararlaştırılması gereken çok maddenin olduğunu kaydeden Klimkin, “Müzakereleri ilerletmeye çalışıyoruz. Söz konusu tarım pazarıyla ilgili piyasalar ve buna benzer durumlar. Bu konuların çözülmesi gerek. Bunun için aşamalı olarak anlaşma sürecini takip ediyoruz, yani bir konu üzerinde anlaşıyoruz ve devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

Ukrayna Dışişleri Bakanı, serbest ticaret bölgesi konusu üzerinde Ukrayna Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı’yla birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti.

 

163729

 

Daha önce, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Natalya Mıkolskaya, Kiev’in Türkiye ile Ukrayna arasında serbest ticaret anlaşması konusunda bir atılım gerçekleştirmeyi başardığını bildirdi.

 

Serbest ticaret anlaşmasının tarım dahil tüm alanları kapsayacağını söyleyen Mıkolska, “Bize göre Türkiye’yle yaptığımız müzakerelerde belirli bir başarıya ulaştık, siyasi ve müzakere düzeyinde anlaşmanın tüm sektörleri kapsaması kararlaştırıldı. Bizim için bu çok önemli, çünkü bu tarım sektörünün de dahil edilmesi anlamına geliyor. Daha önce Ankara bunu kabul etmiyordu. Bizim için bu temel olarak çok önemli.” diye kaydetti.