Sençenko: Kırım Bakanlığı'nı kurma fikri zararlıdır

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:04
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu’nun eski milletvekili, ilhaktan önce Yuliya Timoşenko'nun Atavatan Partisi Kırım Şube Başkanı Andrey Sençenko, Kırım Bakanlığı’nı kurma teklifini zararlı bir fikir olarak nitelendirdi.

Yeni Parlamentonun koalisyon anlaşmasının Kırım bölümünü hazırlayan Sençenko, söz konusu Bakanlığın kurulması durumunda, Adliye Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer devlet organlarının Kırım ile ilgilenmeyi durduracağı fikrini ifade etti.

İlhak edilen bölge ile ilgili tüm konulardan sorumlu olacak hükümet komitesini oluşturmanın daha doğru olacağını anlatan Sençenko, “Hükümet komitesindee, Kırım’a ilişkin meselelerin çözümünden sorumlu kurumların yönetici ya da onların yardımcıları dahil edilebilir. Komitenin başında Başbakan Yardımcısı olacak” dedi.

Söz konusu komitenin daha kurulmadığını ve kurulup kurulmayacağına ilişkin net kararın henüz verilmediğini kaydeden Sençenko, günümüzde sadece Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol İşlerinden sorumlu Devlet Servisi’nin ilhak edilen yarımada ile ilgilendiğini belirtti.

İlgili Devlet Servisi’nin daha yazın kurulduğu ancak hala yöneticinin atanmadığı bildirildi.