Savcı Poklonskaya, Kırım Tatar taburu nedeniyle dava açacak

Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından Kırım Savcısı olarak atanan Poklonskaya, Kırım Tatar taburunu, yasadışı silahlı grup olarak adlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2015 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 09:27
https://www.qha.com.tr/

Kırım Rus yönetimi Savcısı Natalya Poklonskaya, Kırım’ın sivil ablukası Koordinatörü Lenur İslâmov’un inisiyatifi üzerine Kırım Tatar taburunun kurulması ile ilgili tüm bilgilerin toplanıp Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) verileceğini açıkladı.

Poklonskaya, “Biz, İslâmov’un, yasadışı silahlı taburunun organizatörü olduğuna dair ifadelerine ilişkin denetim yapıp bilgiler topluyoruz. Daha sonra bu bilgiler, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin Kırım Cumhuriyeti bölümünün soruşturma organlarına gönderilecek” dedi.

Lenur İslâmov’a karşı dava konusunda gereken kararın verileceğini anlatan Poklonskaya, İslâmov’un eylemlerinin, Rusya Ceza Kanunu’nun 208’nci maddesinin (Yasadışı silahlı grubun organizasyonu veya ona katılımı) kapsamına girdiğini iddia etti.

İslâmov: "Kırım Tatar taburu, Rus gizli servislerinin Ukrayna'da imkanlarını sınırlandırmak amacı ile kuruluyor."

Lenur İslâmov ise Poklonskaya’nın açıklamalarını anlamsız olarak nitelendirdi. İslâmov, “Poklonskaya’nın açıklamaları yorumlamada bir anlam görmüyorum. O, yaptığını yapsın, biz de yaptığımızı yapalım. Tabur, Rus gizli servislerinin Ukrayna’nın anakarasında, Herson bölgesinde imkanlarını sınırlandırmak amacı ile kuruluyor” dedi.

Daha önce Kırım’ın sivil ablukası Koordinatörü Lenur İslâmov, Ukrayna’nın Herson bölgesinde Noman Çelebicihan adlı yeni Kırım Tatar taburunun kurulacağını açıklamıştı. İslâmov, söz konusu taburun saldırı değil savunma görevi yapacağını da belirtmişti.