Savçenko’dan Macron’a yaptırımları sertleştirme çağrısı

Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko, Fransa’nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı’na “Rusya Federasyonu yönetiminin sadece güç ve kararlığı anladığından dolayı” bu ülkeye karşı yaptırımları devam ettirme ve sertleştirme çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 18:54
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko, Fransa’nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a mektup yazarak Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırımların devam etmesi ve sertleştirilmesi çağrısında bulundu.   Mektubun metnini kişisel Facebook sayfasında yayınlayan Nadejda Savçenko, "Rusya yönetiminin sadece güç ve kararlığı anlamasından dolayı” böyle bir çağrıda bulunduğu ifade eden Savçenko, “Fransa, bütün dünyada batı ve Avrupa değerlerini savunan, Normandiya formatında da önemli rolü olan bir devlet olarak, Rusya Federasyonu’nun 4 yıldan beri Ukrayna ve Suriye’de sergilediği gibi başka ülkelerde de insan haklarını kaba şekilde ihlal etmesine kayıtsız kalamaz” ifadelerini kullandı.

155453

İkinci Dünya Savaşı’nın başında olduğu gibi saldırganın yumuşak güçle sınırlama politikası ve karışmama ilkesinin, dünya çapında bir faciaya neden olabileceğinden dolayı bunun önemli olduğunu ifade eden Savçenko, Ukrayna’ya uluslararası, teknik ve askeri desteğin artırılmasının Rus yönetiminin komşularının iç ve dış politikasına karşımasını engellenmesinde Avrupa Birliği’ne yardımcı olabileceğini belirtti.   Fransız politikacıların, Rusya’daki hapishanelerde tutulan Ukraynalı rehinelerin serbest bırakılması konusunda kararlı eylemde bulunması gerektiğine dikkat çeken Savçenko, “Serbest bırakıldığım için dünya toplumu önünde borçluyum, bundan dolayı rehin Ukraynalıların evlerine sağ salim dönmesi için elimden geleni yapıyorum, çünkü insan hayatı en büyük değerdir” diye yazdı.   Mektubun sonunda milletvekili Nadejda Savçenko, Macron'a Ukrayna halkına ve tüm dünyaya yeni Cumhurbaşkanlığı idaresinin Ukrayna’ya destek ile ilgili öncelikli adımlarını açıklaması çağrısı yaptı.