Savçenko’dan Kırım’ı geri alma senaryosu

Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko, Kırım’ın nasıl kurtarılıp tekrar Ukrayna'ya bağlanacağı konusunda fikirlerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 21:21
https://www.qha.com.tr/

Rusya’da yasadışı tutuklu bulunan ve 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya dönen Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, Kiev’de bugün, 27 Mayıs tarihinde bir basın toplantısı düzenledi.

28047

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın tekrar Ukrayna egemenliği altına alınması ile ilgili soruyu cevaplayan Nadejda Savçenko, “Rusya, korkunç bir şey yaptı, uluslararası hukuku ihlal etti. Kırım’ı vermememiz gerekiyordu, ama o fırsatı kaçırdık. Kırım’ı koruyamadığım için Donbas’ı korumak istedim” diye kaydetti.   Savçenko, “Kırım’ın nasıl geri alınabileceği konusuna değinmem gerekirse… İçimde Üçüncü Dünya Savaşı'nın çıkabileceği ile ilgili kötü bir his var… Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa, Kırım geri alınabilir. Şayet Üçüncü Dünya Savaşı olmazsa, şimdiki dünya toplumunun veya torunlarınınbir şekilde Kırım'ın işgalini ve Rus baskısını fark etmeleri başarılabilirse o zaman Kırım geri alınır” diyerek fikirlerini paylaştı.   Rusya’ya yasadışı kaçırılarak 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ukraynalı kadın pilot ve milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna heyeti üyesi Nadejda Savçenko, 25 Mayıs tarihinde Ukrayna’ya döndü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savçenko için af imzaladığı açıklandı. Nadejda Savçenko’nun, Ukrayna’da tutuklanan iki Rus Askeri İstihbaratı (GRU) görevlisi Evgeniy Yerofeyev ve Aleksandr Aleksandrov’a karşı takas edildiği belirtildi.