Şahtar Donetsk, Mudrık transferinin gelirinden Ukrayna ordusuna bağışladı

Şahtar Donetsk, Ukraynalı futbol yıldızı Mıhaylo Mudrık'ın İngiliz devi Chelsea takımına transferinden elde edilen gelirin 25 milyon dolarını, Ukrayna ordusuna bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 17:44
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'da 1936 yılında kurulmuş olan futbol kulübü Şahtar Donetsk'ten (Shakhtar Donetsk), Premier Lig'in ilk üçüncü büyük takımlarından biri olan Chelsea'ye transfer olan Ukraynalı futbol yıldızı Mıhaylo Mudrık (Mykhailo Mudryk) kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Chelsea, Şahtar Donetsk'in 22 yaşındaki oyuncusu Mıhaylo Mudrık'i 100 milyon dolar karşılığında transfer etti.

ŞAHTAR DONETSK, MUDRIK'IN TRANSFER GELİRİNİ UKRAYNA ORDUSUNA BAĞIŞLADI 

(Ukrayna’nın en tanınmış ve en zengin iş insanı olan Kazan Tatar kökenli Rinat Akhmetov) Şahtar Donetsk Kulüp Başkanı Rinat Ahmetov, bu transferden elde edilen paranın 25 milyon dolarını işgalci devlet Rusya'ya direnen Ukrayna ordusuna bağışlayacaklarını duyurdu. Ahmetov, "25 milyon dolarlık yardım; askerlere, ülkesini savunanlara ve ailelerine verilecek. Bu yardım, sağlık ve ön tedavi harcamaları gibi önemli giderler için de kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şahtar Donetsk'ten Mudrık'i 8 yıllığına kadrosuna dahil eden İngiliz devi Chelsea, Ukraynalı futbolcu için 70 milyon dolar bonservis ve 30 milyon dolar bonus ödeyecek.

18 MAÇTA 10 GOL

Bu sezon kulüp kariyerinde 18 maçta 10 gole imza atan ve Avrupa futbolunun en önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Mudrık, Ukrayna Milli Takımı'nda 8 maçta forma giydi. Mudrık, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de 6 maçta 3 gol ve 2 gol pasına imza attı.